Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κρεμλίνο: Στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία της Ρωσίας, έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Πλανήτης

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς», αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και στην πόλη Γόμελ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είχαν προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση των αντιπροσωπειών και πλέον ασχολούνται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε, λέγοντας ότι συνομιλίες στο Μινσκ θα ήταν πιθανές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στη χώρα μέσω λευκορωσικής επικράτειας.

Δήλωσε πάντως ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες που δεν έχουν επιδείξει εχθρότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την...

Φόρτωση άρθρων...