Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων - Οι 4 όροι που έθεσε η Ρωσία

Η Ρωσία και η Ουκρανία άρχισαν τις συνομιλίες στη Λευκορωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας έφτασαν πριν από μισή ώρα περίπου στην Λευκορωσία για έναν τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μετέδωσε πριν το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με Ουκρανούς διαπραγματευτές, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ανέφερε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλέστηκε την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων αεροσκαφών Flightradar.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπονται στον χώρο όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες, και η περιοχή φυλάσσεται από τον λευκορωσικό στρατό.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στη διάρκεια συνομιλιών που είχαν, στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες. Ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί, με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.

Οι 4 όροι που έθεσε η Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τέσσερις όρους έθεσε η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το Reuters, είναι η πιο σαφής δήλωση από πλευράς Ρωσίας μέχρι αυτή τη στιγμή σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαριστεί πως όλα αυτά μπορούσαν να σταματήσουν «στο λεπτό».

Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα από τις οποίες θα προκύπτει ότι η Ουκρανία θα απορρίψει κάθε στόχευση να μπει στο ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...