Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Ξεπέρασαν τους 12.000 οι νεκροί σε Τουρκία – Συρία από τους ισχυρούς σεισμούς

Πλανήτης

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τους πολύ ισχυρούς σεισμούς. Τουλάχιστον 1.730 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βορειοδυτική Συρία από τον μεγάλο σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική άμυνα της Συρίας ανεβάζοντας τον συνολικό τραγικό απολογισμό σε Τουρκία και Συρία σε πάνω από 12.000 νεκρούς. 

Η συριακή πολιτική άμυνα, γνωστή ως Λευκά Κράνη, ανέφερε στο Twitter ότι ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 1.730 νεκρούς και περισσότερους από 2.850 τραυματίες.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στην Τουρκία είχαν ανέλθει στους 9.057. 

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της καταστροφής που ανακοίνωσε οι τραυματίες ανέρχονται στους 52.979 και 6.444 κτίρια έχουν καταρρεύσει. 

«Αυτή είναι μια στιγμή για ενότητα. Σε τέτοιες στιγμές, δεν μπορώ να χωνέψω ότι άνθρωποι κάνουν καμπάνια με αρνητικά σχόλια για πολιτικά συμφέροντα», δήλωσε το απόγευμα σε δημοσιογράφους. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθεί η απομάκρυνση των χαλασμάτων και η ανοικοδόμηση και τόνισε ότι στην επαρχία Χατάι, όπου υπήρξαν πολλές καταγγελίες ότι οι διασώστες άργησαν πάρα πολύ να φτάσουν, ενεργούν ομάδες διασωστών από 18 χώρες. 

Όπως πρόσθεσε ο Ερντογάν, οι πολίτες θα πρέπει να ακούν πληροφορίες μόνο από τις αρχές και να αγνοούν τους «προβοκάτορες» καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραπονιούνται για την έλλειψη μέσων και για την αργή αντίδραση των αρχών.

Η Κυβέρνηση στοχεύει να κατασκευάσει κατοικίες μέσα σε ένα χρόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι στις δέκα πληγείσες επαρχίες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

Ακόμα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες που επλήγησαν από τους σεισμούς θα λάβουν στήριξη 10 χιλιάδων λιρών (495 ευρώ) η καθεμία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τον χαβά του ο Ερντογάν: Η Τουρκία ετοιμάζει τη δική της οριοθέτηση Θαλασσίων Πάρκων

Να ακυρώσει την δημιουργία των θαλάσσιων Πάρκων ή να επιβάλει την συνδιαχείριση κοινών περιβαλλοντικών προγραμμάτων στις περιοχές και της ελληνικής επικράτειας στο Αιγαίο μεθοδεύει...

Φόρτωση άρθρων...