Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κύμα καύσωνα πλήττει ΗΠΑ, Καναδά και Ασία

Πλανήτης

Κύμα καύσωνα πλήττει τις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την Ασία. Στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το θερμόμετρο έδειξε πάνω 30 βαθμούς Κελσίου, οδηγώντας τον κόσμο σε σιντριβάνια και λίμνες.

Στο Σιάτλ ο κόσμος τρέχει στα σιντριβάνια για λίγη δροσιά. Κάνουν βουτιές στην λίμνη Ουάσιγκτον για να ανακουφιστούν από την ζέστη.

Το θερμόμετρο στην πόλη έδειξε 31 βαθμούς Κελσίου, ένα βαθμό πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης για αυτή την εποχή.

Καναδάς

Πιο βόρεια, στην Αλμπέρτα Καναδά, τριάντα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες, από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε δεκάδες μέτωπα.

Ο στρατός έχει ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες για να βοηθήσει τους πυροσβέστες και ο πρωθυπουργός Τριντό επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων για να επιθεωρήσει από κοντά τον συντονισμό της κατάσβεσης.

Κίνα

Στην Σανγκάη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34 βαθμούς Κελσίου. Ο κόσμος προσπαθεί να προστατευτεί από τον ήλιο με ομπρέλες και να δροσιστεί με μια βόλτα στα σιντριβάνια της πόλης.

Δεν είναι όμως μόνο η Σανγκάη. Πολλές πόλεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για ρεκόρ ζέστης που μπορεί να επηρεάσει το ηλεκτρικό, την αγροτική παραγωγή και την οικονομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Φόρτωση άρθρων...