Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Κύπρος: Παραιτήθηκε η αποκαλούμενη κυβέρνηση του Ψευδοκράτους

Νέα πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στα Κατεχόμενα στην Κύπρο. 
Η αποκαλούμενη Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, Φαΐζ Σουτζιούογλου, υπέβαλε την παραίτησή της μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Δημοσιονομικών, Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυφώθηκε μετά τις ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον «ψευδοπρωθυπουργό». 

Ο Σουνάτ Ατούν τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Φαΐζ Σουτζιούογλου εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται ξανά σε περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Άγκυρα.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Φαΐζ Σουτζιούογλου, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δεν το έπραξε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλιτσντάρογλου μετά την ήττα στις τουρκικές εκλογές: «Δεν θα δαμάσει την βούλησή μας ένας ολιγάρχης»

«Δεν μπορούσα να μας επιτρέψω να μας οδηγήσουν στη διχόνια. Δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό, όταν τα ψυγεία των πολιτών ήταν άδεια. Πάντα βοηθούσα για να έχετε ευμάρια και ευημερία»...

Φόρτωση άρθρων...