Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κυρώσεις θα επιβάλλει ο Μπάιντεν και στον ίδιο τον Πούτιν

Με τη Ρωσία να τραβά το σχοινί των προκλήσεων επεκτείνοντας την επιθετική στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος του Κιέβου, ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του. Την ενεργοποίηση νέων κυρώσεων σχεδιάζει, σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν σε βάρος του ίδιου του Βάντιμίρ Πούτιν προσωπικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε προ ενός 24ωρου ότι «ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και θα ειπωστεί τις συνέπειες και τις κυρώσεις» και ανακοίνωσε νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία αφορά τράπεζες, πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται με τις κινήσεις και τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.

Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

- Περιορισμός των δυνατοτήτων της Ρωσίας να συναλάσσεται σε δολάρια, ευρώ, λίρες και γιεν, ώστε να μην είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

- Περιορισμός της ικανότητας χρηματοδότησης και ανάπτυξης του ρωσικού στρατού (σ.σ. εννοώντας την αμυντική βιομηχανία)

- Περιορισμός της ικανότητας ανταγωνισμού σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας με την απαγόρευση παροχής πρώτων υλών.

- Κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, πρόσωπα και εταιρείες που μαζί κατέχουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Τηλεφωνική επικοινωνία 40 λεπτών είχαν Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες Ουκρανίας και ΗΠΑ συνομίλησαν για τη γραμμή άμυνας που θα ακολουθήσουν. Συζήτησαν, ακόμη, για τις κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου αλλά και για τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό υπέρ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν για 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...