Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λευκός Οίκος: Αντιδημοκρατικές οι ρωσικές εκλογές, κανένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Πούτιν

Πλανήτης

Η Ουάσινγκτον ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι oι ρωσικές εκλογές που οδήγησαν στην ανανέωση της θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν ελεύθερες, και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να απευθύνουν συγχαρητήρια.

«Ηταν μια απίστευτα αντιδημοκρατική διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ.

Σε ερώτηση αν η Ουάσινγκτον πρόκειται να αρνηθεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ζητούν οι ρώσοι αντιφρονούντες, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για εκλογές υπό συνθήκες καταναγκασμού, για την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού πολιτικού αντίπαλου, εν μέσω καταστολής κάθε αντίθετης φωνής.

Οι Ρώσοι «αξίζουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ομάδα υποψηφίων που θα εκπροσωπούν ευρύ φάσμα διαφορετικών απόψεων», είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Politico: Έρευνα της ΕΕ για τις πολιτικές διαφημίσεις σε Facebook και Instagram - Ο ρόλος της Ρωσίας

Υπό έρευνα των Ευρωπαϊκές αρχών ενδέχεται να βρεθούν ακόμα και εντός της ημέρας, το Facebook και το Instagram σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στη διαχείριση των πολιτικών διαφημί...

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...