Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Τενερίφη: Χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνουν εστίες και ξενοδοχεία

Περίπου 26.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω μιας τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Τενερίφη, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το Σάββατο.

Πλανήτης

Προσωρινές εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν απομακρυνθεί“, έγραψαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο X, πρώην Twitter, επικαλούμενες στοιχεία απογραφής.

Σε μια ενημέρωση αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου 4.500 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί λόγω της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης.

Όμως οι φλόγες εξαπλώθηκαν έπειτα από μια δύσκολη νύχτα “κακοκαιρίας” που χαρακτηρίστηκε από ισχυρούς ανέμους και υψηλότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες, προκαλώντας ένα κύμα εκκενώσεων από πέντε δήμους στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές δήλωσαν ότι δεν είχαν άμεση ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που εκκενώθηκαν. Ο Montse Roman, τεχνικός διευθυντής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται, ενώ προειδοποίησε ότι “είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν περαιτέρω εκκενώσεις εάν η πυρκαγιά εξαπλωθεί“.

Ο Pedro Martinez, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς είχε “σίγουρα αυξηθεί πολύ” κατά τη διάρκεια της νύχτας και “κατέβαινε σταθερά” στην πλαγιά του βουνού στη βόρεια περιοχή Santa Ursula.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Cent...

Φόρτωση άρθρων...