Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Μακελειό στη Φιλαδέλφεια: Τέσσερις νεκροί από πυρά - Ανάμεσα στους τραυματίες και παιδιά

Πλανήτης

Μακελειό σημειώθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με τέσσερις ανθρώπους να σκοτώνονται από πυρά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ακόμη δύο άτομα καθώς και παιδιά ηλικίας 2 και 13 ετών τραυματίστηκαν από την επίθεση στην περιοχή Kingsessing. Όλα τα θύματα είναι άνδρες.

Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί και τα όπλα του, ένα τουφέκι και ένα πιστόλι έχουν βρεθεί. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι ο ύποπτος, φορούσε βαλλιστικό γιλέκο με «πολλαπλούς γεμιστήρες», πιθανώς γιατί ήθελα να προκαλέσει μεγαλύτερο μακελειό.

Οι τέσσερις άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 59 ετών. Τα δύο τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι λεπτομέρειες για το νέο mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών αστυνομικών αρχών– στη νοτιοδυτική Φιλαδέλφεια είναι ακόμη συγκεχυμένες. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, ενώ τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα για την ώρα.

Μια ημέρα νωρίτερα, προχθές Κυριακή, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν παιδιά, από πυρά εν μέσω γιορτής σε γειτονιά της Βαλτιμόρης (Μέριλαντ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κλιματική Αλλαγή: Αρχαία βακτήρια μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα στις καλλιέργειες

Βιολόγοι στο Εδιμβούργο πειραματίζονται με αρχαία βακτήρια για να διαπιστώσουν αν μπορούν να βοηθήσουν τα σημερινά φυτά που καλλιεργούμε, κυρίως φυτά που προορίζονται για τροφή των...

Συνέντευξη Ερντογάν: «Αγαπάμε το περιβάλλον, αλλά δεν θα δεχθούμε de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως ότι και να υπάρχουν διαφορές σε θέματα κ...

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι ...

Φόρτωση άρθρων...