Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Τέξας: Πώς ο 18χρονος μακελάρης εξοικονόμησε 4.000 δολάρια για την αγορά των όπλων

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη το μακελειό που έγινε σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας στις ΗΠΑ. Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος σκότωσε 21 άτομα και συγκεκριμένα 19 μαθητές και δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς.

Ο 18χρονος είχε εργαστεί στην αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης Wendy's έχοντας ως απώτερο στόχο να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για να προμηθευτεί τα όπλα που χρησιμοποίησε κατά την εγκληματική του ενέργεια.

Σύμφωνα με τη 18χρονη Γκρέις Κρουζ, η οποία είχε εργαστεί μαζί με τον έφηβο στο εστιατόριο της αλυσίδας fast food στο Ουβάλντε και η οποία μίλησε στην εφημερίδα Sun, υποστήριξε ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος μίλησε ανοιχτά για τη χρήση των χρημάτων που έβγαλε δουλεύοντας στα Wendy's για να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά, πριν παραιτηθεί από τη δουλειά του. 

Ο Ράμος εργαζόταν στο Wendy's drive-thru και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή παραγγελιών στους πελάτες, ωστόσο η Γκρέις Κρούζ ισχυρίζεται ότι δεν ήταν πολύ καλός στη δουλειά του.

«Μας είπε ότι εξοικονομούσε χρήματα για όπλα και πυρομαχικά και εμείς απορούσαμε γιατί να ξοδεύει τα χρήματά του σε αυτό και όχι για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ή κάτι χρήσιμο», είπε η Γκρέις Κρουζ. 

«Υποθέτω ότι μόλις μάζεψε αρκετά χρήματα, σταμάτησε να εμφανίζεται στη δουλειά. Τα παράτησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, αλλά υπήρξαν μερικές φορές πριν από αυτό, όπου παραλίγο να απολυθεί επειδή ήταν αγενής», ανέφερε η Κρουζ.

Ο Ράμος χρησιμοποίησε τα όπλα που αγόρασε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ την Τρίτη, αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του, με την οποία ζούσε.

Ο δράστης είχε αγοράσει δύο τουφέκια εφόδου AR-15 και καυχιόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξόδεψε περίπου 4.000 δολάρια για τα όπλα, τα πυρομαχικά και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ένα από τα όπλα που αγόρασε ο κόστισε 1.870 δολάρια από τον κατασκευαστή Daniel Defense για το οποίο δημοσίευσε μια απόδειξη στο Yubo.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύτηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες το 2023 - Έφτασαν τα 2,44 τρισ. δολάρια, η θέση της Ελλάδας

Σε τροχιά ανόδου για πρώτη φορά από το 2009 είναι οι αμυντικές δαπάνες, όχι μόνο μεταξύ των χωρών με τους μεγάλους στρατούς, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και στην Αφρική, ...

Φόρτωση άρθρων...