Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μακρόν: «Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους»

«Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους και θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2.

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», διότι είναι «αναγκαία».

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα προτιμούσα να μην την κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν, που είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κινητοποιήσεις στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Πρωθυπουργός έχει την εμπιστοσύνη μου»

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία», για να θέσει σε ισχύ την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του στην Πρωθυπουργό, Ελίζαμπεθ Μπορν.

«Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (…), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ».

«Έχει την εμπιστοσύνη μου, για να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στην πρωθυπουργό να διευρύνει την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Γάλλων αναλυτών, ο Μακρόν δεν πρόκειται να ανακοινώσει, σε αυτήν τη συνέντευξη, ούτε κυβερνητικό ανασχηματισμό, ούτε πρόωρες εκλογές.

Ακόμα, ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τον «κυνισμό» ορισμένων μεγάλων εταιρειών, που έχουν καταγράψει σημαντικά κατ’ εξαίρεσιν κέρδη, τα οποία τους επιτρέπουν να επαναγοράσουν τις δικές τους μετοχές στο Χρηματιστήριο και τους ζήτησε μία «κατ’ εξαίρεσιν συμβολή», ώστε «οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επωφεληθούν» από τα χρήματα αυτά.

Επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να επεξεργασθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Φόρτωση άρθρων...