Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ρωσία: «Αν η Ουκρανία πάρει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»

Νέες απειλές για χρήση πυρηνικών εξαπέλυσε η Ρωσία. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, τονίζει ότι απομένουν όλο και λιγότερα βήματα προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ρώσος υπουργός απάντησε σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, μια κίνηση στην οποία είπε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.

Η Βρετανία επιβεβαίωσε, την Τρίτη, ότι θα στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά απεμπλουτισμένο ουράνιο μαζί με τα άρματα μάχης Challenger 2.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αυτού του είδους τα πυρομαχικά έχουν επιλεγεί από τον στρατό τόσο των ΗΠΑ όσο και της Βρετανίας. 
Σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και στα Βαλκάνια από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΝΑΤΟ: «H Ρωσία μπορεί να ζήτησε θανατηφόρα όπλα από την Κίνα»

Με τις επαφές Σι Τζινπίνγκ και Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίζονται, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρώτου στη Ρωσία, οι ΗΠΑ στέλνουν μηνύματα προειδοποίησης στο Πεκίνο.
«Το ΝΑΤΟ έχει κάποιες ενδείξεις ότι η Ρωσία πιθανόν να έχει ζητήσει από την Κίνα θανατηφόρα όπλα προκειμένου να ενισχυθεί στον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Κίνα παραδίδει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι αυτό ήταν αίτημα της Ρωσίας και ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει το Πεκίνο», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Κίνα δεν πρέπει να παρέχει θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία. Αυτό θα ήταν η υποστήριξη ενός παράνομου πολέμου», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ η τριήμερη κρατική επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα σηματοδοτεί τους στενότερους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

«Βλέπουμε πώς η Κίνα και η Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον στρατιωτικό τομέα - κοινές ασκήσεις, κοινές περιπολίες, ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες - στον οικονομικό και επίσης στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Έτσι η συνάντηση στη Μόσχα είναι μέρος αυτού του μοτίβου όπου η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται όλο και πιο στενά και οικοδομούν μια ισχυρότερη και ισχυρότερη εταιρική σχέση» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...