Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλες πυρκαγιές στα δάση του Καναδά – Νέφος μέχρι και τη Νέα Υόρκη (Video&Photos)

Πλανήτης

Ένας από του σημαντικότερους πνεύμονες του πλανήτη, τα δάση του Καναδά, έχουν παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς, ενώ οι καπνοί από τις πυρκαγιές καλύπτουν τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εικόνες μοιάζουν από ένα δυστοπικό μέλλον, αλλά είναι εικόνες από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη που πνίγεται στην αιθαλομίχλη, όπως πολλές ακόμα αμερικανικές πόλεις από την Ουάσιγκτον μέχρι τη Βοστώνη.

Αιτία είναι οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, όπου μαίνονται εκτός ελέγχου περίπου 250 πύρινα μέτωπα από άκρη σε άκρη της χώρας καταστρέφοντας έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες του πλανήτη. Οι βόρειοι άνεμοι μεταφέρουν την κάπνα που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει καλύψει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Μεγάλες φωτιές στον Καναδά – Νέφος μέχρι και τη Νέα Υόρκη

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης είναι σε κατάσταση συναγερμού, κάνουν διαρκώς συστάσεις στους ανθρώπους με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν -όσο αυτό είναι δυνατό- την αιθαλομίχλη.

«Ένα περίεργο σκηνικό το απόγευμα. Πυκνή αιθαλομίχλη με τον ήλιο να μοιάζει με έναν φλεγόμενο πορτοκαλί δίσκο. Έτσι θα είναι και αύριο. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που ο καπνός έμενε ψηλά, τώρα κατεβαίνει μέχρι το έδαφος. Ακόμα και οι βροχές που καθάριζαν προσωρινά την ατμόσφαιρα, τώρα φέρνουν τον καπνό μέχρι κάτω, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο ανθυγιεινή», δήλωσε ο μετεωρολόγος, Λι Γκόλντμπέργκ.

Μεγάλες φωτιές στον Καναδά – Νέφος μέχρι και τη Νέα Υόρκη

Πάνω από 30 εκατομμύρια στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στον Καναδά από την αρχή του έτους, δέκα φορές περισσότερα από τον μέσο όρο για αυτή την εποχή.

Ο καπνός που καλύπτει τη Νέα Υόρκη προέρχεται κυρίως από την περιοχή του Κεμπέκ όπου μαίνονται 160 δασικές πυρκαγιές έχοντας αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και κάνοντας επίσης αποπνικτική τη κατάσταση για εκατομμύρια ανθρώπους καθώς και για τα ζώα.

Μεγάλες φωτιές στον Καναδά – Νέφος μέχρι και τη Νέα Υόρκη

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι από την αιθαλομίχλη επηρεάζεται η ζωή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στο βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Φόρτωση άρθρων...