Μεγάλες ζημιές σε αγωγούς υδροδότησης, δρόμους και γέφυρες προκάλεσε ο ισχυρός ισχυρός που έπληξε την Αλάσκα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών των Εσωτερικών, Ράιαν Ζίνκε.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός σεισμός 7 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή στις 08:29 τοπική ώρα ταρακούνησε κτίρια στην πόλη Άνκορατζ, με τις Αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι.
Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δρόμους να έχουν ανοίξει στα δύο και κτίρια με ρωγμές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 13 χιλιόμετρα από την πόλη με εστιακό βάθος 41 χλμ.
Πολλοί βρήκαν καταφύγιο κάτω από γραφεία, ή σε εξωτερικούς χώρους. Το Πανεπιστήμιο Άνκορατζ της Αλάσκας έκλεισε τις εγκαταστάσεις και ζήτησε από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της πόλης διεκόπη μέχρι να γίνει εκτίμηση των ζημιών.

Se registró un fuerte sismo de 7.0 en Alaska, así lo vivieron ellos. Lo peor, hay alerta de Tsunami!!#PrayForAlaska #Terremoto #Alaska#SismoAlaska pic.twitter.com/ESC9Emtp3M
— MAX HEREDIA (@SoyMaxHeredia) November 30, 2018
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




