Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μπομπ Μενέντεζ: Παρέμβαση για την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία

Στις ΗΠΑ έφτασε η υπόθεση της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές στην Χειμάρρα με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, παρενέβη και έθεσε το θέμα σε χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής για τα δυτικά Βαλκάνια.

«Καταλαβαίνω ότι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων δικαστηρίων, ότι είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας Δημοκρατίας, αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την αλβανική αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο ημέρες από πριν τις εκλογές», ανέφερε ο Μπομπ Μενέντεζ.

«Ενώ αναμένουμε να αποκαλυφτούν νέα στοιχεία, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο ότι το γεγονός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

«Τι κάνουμε για να εξακριβώσουμε εάν αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;», ρώτησε ο γερουσιαστής.

Παράλληλα, ο Μενέντεζ σχολίασε ότι πάντα αμφιβάλλει όταν κάτι συμβαίνει δύο μέρες πριν τις Εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...