Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μεντβέντεφ: «Να γνωρίζει η Δύση ότι η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να πολεμήσει στην Ουκρανία»

Απάντησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις δυτικές αναφορές ότι  μειώνονται τα αποθέματα της Ρωσίας σε πυραύλους και οβίδες πυροβολικού.

Ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας απάντησε πως τα αποθέματα όπλων της Μόσχας είναι αρκετά προκειμένου να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία.

«Οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο... θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα», είπε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέβσκ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. 

Σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ φαίνεται να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, οβίδες πυροβολικου, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Ουκρανοί και Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων μετά την εκτόξευση χιλιάδων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων στην Ουκρανία αφότου εισέβαλε στη χώρα αυτή πριν από έντεκα μήνες.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε αξιωματούχους κατά τη διάρκειά της επίσκεψης πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. 

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ιράν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με τα λεγόμενα «drones καμικάζι», καθώς και με πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...