Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μια γυναίκα θεωρείται ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - «Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν», λέει ο Ερντογάν - Συγκλονιστικό βίντεο από την πλατεία Ταξίμ

Έξι νεκροί και 53 τραυματίες ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης - «Υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Ερντογάν

Πλανήτης

Μια ύποπτη γυναίκα ψάχνουν οι τουρκικές αρχές σε σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη που μέχρι στιγμής έχει ως απολογισμό 6 νεκρούς και πάνω από 53 τραυματίες.

Για «μια γυναίκα που έπαιξε ρόλο στην υπόθεση» μίλησε στη δήλωσή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, η έκρηξη προήλθε από τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το Oda Tv, την τσάντα φέρεται να άφησε μια γυναίκα με μαντίλα στο κεφάλι και παντελόνι παραλλαγής που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στο σημείο λίγο νωρίτερα. Η γυναίκα φέρεται να έχει ύψος 1,65.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τουρκικά Μέσα, πριν από την έκρηξη σημειώθηκαν πυροβολισμοί κοντά στην οδό Ιστικλάλ, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν.

Η γυναίκα φέρεται να τοποθέτησε ένα ύποπτο δέμα στην οδό Ιστικλάλ. 

Η θεωρούμενη ως ύποπτη γυναίκα

Ποιος ήταν ο ρόλος της

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε μία γυναίκα που ερευνάται ο ρόλος της στην «ύπουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε. «Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη.

Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Μερικά δείχνουν τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μόλις ακούν τον ήχο της έκρηξης ενώ άλλα δείχνουν σορούς διαμελισμένες.

 

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της έκρηξης έδειχναν ανθρώπους να περπατούν στον δρόμο όταν η βόμβα σε μαύρη σακούλα πυροδοτήθηκε. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην έκρηξη φαίνονταν να κείτονται στον δρόμο ενώ όσοι επέζησαν, έτρεχαν να καλυφθούν. Σημειώνεται πάντως πως η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Φόρτωση άρθρων...