Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μωρό μαμούθ ηλικίας 30.000 ετών εντοπίστηκε «τέλεια διατηρημένο» -Το βρήκε χρυσωρύχος στον Καναδά

Πλανήτης

Το μουμιοποιημένο μαμούθ της εποχής των παγετώνων πιστεύεται ότι είναι άνω των 30.000 ετών.

Βρέθηκε τυχαία από χρυσοθήρες στην περιοχή Klondike του Yukon την Τρίτη. Η κυβέρνηση του Yukon, της ευρύτερης διοικητικής περιοχής, το συνέκρινε με την ανακάλυψη ενός μωρού μαμούθ από τη Ρωσία στον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας το 2007.

 

Είπε ότι είναι «το πιο πλήρες μουμιοποιημένο μαμούθ που βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική» και μόνο το δεύτερο τέτοιο εύρημα στον κόσμο. Το μωρό, που πιστεύεται ότι είναι θηλυκό, ονομάστηκε Nun cho ga, που σημαίνει «μεγάλο μωρό ζώο» στη γλώσσα Χαν που μιλούν οι ιθαγενείς της Αμερικής στην περιοχή.

«Η Nun cho ga είναι όμορφη και ένα από τα πιο απίστευτα μουμιοποιημένα ζώα της εποχής των παγετώνων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο», δήλωσε ο παλαιοντολόγος του Yukon, Grant Zazula. Είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το μωρό Lyuba από τη Σιβηρία που βρέθηκε το 2007, το οποίο ήταν περίπου 42.000 ετών, ανέφερε η κυβέρνηση της Yukon σε δελτίο τύπου.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...