Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μόσχα: Ανεστάλησαν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο - Αναφορές για επίθεση από drone (Videos)

Πλανήτης

Νέος συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, καθώς υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις drones σε διάφορα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο «Βνούκοβο» της Μόσχας έκλεισε προσωρινά σήμερα, με όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να αναστέλλονται, και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το μέτρο ελήφθη καθώς υπήρξαν αναφορές για επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή.

Μετά από σύντομο διάστημα, η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου επανελήφθη, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Για λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου, επιβάλλονται προσωρινοί περιορισμοί στις προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών στο Βνούκοβο», είχε ανακοινώσει νωρίτερα το αεροδρόμιο. «Για λόγους ασφαλείας, έγινε εκτροπή πτήσεων από τον κόμβο αερομεταφορών της Μόσχας σε άλλα αεροδρόμια», ανέφερε το αεροδρόμιο, χωρίς άλλα σχόλια.

Στο μεταξύ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν καπνούς σε περιοχή της Μόσχας, δίπλα σε υδροηλεκτρική εγκατάσταση, έπειτα από επίθεση drone το πρωί της Παρασκευής. 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει αριθμός επιθέσεων με drones στη Μόσχα, για τις οποίες η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία.

Δήμαρχος Μόσχας: Drone κατερρίφθη πάνω από τη Μόσχα χωρίς να προκληθούν ζημιές

Εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα πάνω από τη Μόσχα, έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν, ενώ το ρωσικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ουκρανικό drone επιχείρησε να επιτεθεί σε αντικείμενο στη Μόσχα, αλλά υπέστη επίθεση με ηλεκτρονικές παρεμβολές στα συστήματά του και συνετρίβη.

Συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Φόρτωση άρθρων...