Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: «Ανυπομονώ για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Πλανήτης

Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αναμένει με ανυπομονησία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι ανυπομονεί για την ημέρα που θα μπορέσει να καλωσορίσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν φαίνεται να θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα πρόσφατα σχόλια ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.

«Η αντοχή και η αποφασιστικότητά σας είναι ένα πρότυπο για όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκιι πριν από τη συνάντηση τους, ενώ δήλωσε ότι κατανοεί την απογοήτευση του Ουκρανού ηγέτη για το γεγονός ότι δεν μπορεί να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται αρκετά γρήγορα.

«Σας υπόσχομαι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ό,τι μπορούν για να σας δώσουν ό,τι χρειάζεστε», ανέφερε ο Μπάιντεν παρουσία δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ για την ημέρα που θα έχουμε τη συνάντηση για να γιορτάσουμε την επίσημη ένταξή σας στο ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή του ότι πιστεύει ότι δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Αν η Ουκρανία γίνει μέλος τώρα», είπε τότε ο Μπάιντεν, «θα βρισκόμασταν σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο την Τετάρτη πόσο σύντομα μετά τον πόλεμο θα ήθελε η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και απάντησε «μία ώρα και είκοσι λεπτά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...