Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι ο Τραμπ υποστήριξε μια εξέγερση

Πλανήτης

«Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι ο Τραμπ υποστήριξε μια εξέγερση», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμα, ο Μπάιντεν είπε για τον Τραμπ ότι εναπόκειται στη δικαιοσύνη να αποφανθεί εάν αυτό θα του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Είναι αυταπόδεικτο. Τα είδατε όλοι. Εάν εμπίπτει στην 14η Τροπολογία (του Συντάγματος των ΗΠΑ) ή όχι, αυτό θα αφήσουμε να το κρίνει το δικαστήριο», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια ταξιδιού του στο Ουισκόνσιν.

«Σίγουρα, όμως, υποστήριξε μια εξέγερση. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Καμία απολύτως!», πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο για αποκλεισμό του Τραμπ από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ λόγω του ρόλου του στην επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.

Η ιστορική ετυμηγορία – την οποία θα αμφισβητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο – καθιστά τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα τον πρώτο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ που αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία δυνάμει της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος, η οποία δεν επιτρέπει σε όσους ενεπλάκησαν σε «εξέγερση ή ανταρσία» να κατέχουν δημόσιο αξίωμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...