Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: Μεγάλα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Πλανήτης

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «αίσθηση βαρβαρότητας και απανθρωπιάς».

«Πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ και πτώματα πετάχτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Ένα αίσθημα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς φάνηκε σε όλο τον κόσμο και χωρίς καμία συγγνώμη», είπε.

«Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από μεγάλα εγκλήματα πολέμου. Τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να ενωθούν για να οδηγήσουν σε λογοδοσία τους δράστες και μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το οικονομικό κόστος, να επιτείνουμε τον πόνο για τον Πούτιν και να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας».

Πρόσυεσε ότι τα βήματα που έγιναν από τη Δύση στοχεύουν στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά «διψήφια νούμερα» μόνο εφέτος και σε ένα χρόνο οι οικονομικές κυρώσεις να είναι πιθανό να «σβήσουν» τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων 15 χρόνων της Ρωσίας.

Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση των ΗΠΑ στη Ρωσία. «Χάρη στη γενναιότητα και το μαχητικό πνεύμα του ουκρανικού λαού, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει στους αρχικούς της πολεμικούς στόχους. Η Ρωσία ήθελε να καταλάβει την πρωτεύουσεα της Ουκρανίας και να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σήμερα το Κίεβο παραμένει όρθιο και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διοικεί», είπε.

«Αυτός ο αγώνας απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους για ελευθερία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...