Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: Ο «δικτάτορας» Πούτιν «δεν έχει ιδέα τι έρχεται» (Videos&Photos)

Πλανήτης

Δριμεία επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο που έχει κηρύξει ο πρώτος στην Ουκρανία. Μιλώντας στο Κογκρέσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ο Ρώσος ομόλογος του είναι «δικτάτορας» και διαβεβαίωσε ότι είναι «πιο απομονωμένος παρά ποτέ».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις», κατά τη διάρκεια της πρώτης του «ομιλίας για την κατάσταση της ένωσης» αφού ανέλαβε το αξίωμα. 

“Πριν από έξι ημέρες ο Πούτιν αποφάσισε να πλήξει τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου, αλλά δεν υπολόγισε καλά. Δεν περίμενε την αντίδραση των Ουκρανών. Η τόλμη και το θάρρος των Ουκρανών έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο. Όπως είπε ο Πρόεδρος Ζελένσκι “το φως θα επικρατήσει του σκοταδιού”.  

Εμείς σαν ΗΠΑ στεκόμαστε στο πλάι του ουκρανικού λαού, το χάος η Αμερική δεν το θέλει. Οι ΗΠΑ θα κάνουν τη διαφορά. Αυτή η επίθεση ήταν προμελετημένη και απρόκλητη. Έχουμε προετοιμαστεί μήνες πριν και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του Πούτιν. 

Θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες που του ρίχνει όλος ο κόσμος. Ο Πούτιν έχει στριμωχτεί τώρα με τις κυρώσεις όσο ποτέ. Οι κυρώσεις είναι σοβαρές που κάνουν το ρούβλι να κατρακυλήσει και δημιουργούμε ταμείο πολέμου για να αδυνατίσουμε τον Πούτιν. Δεν θέλουμε πια άλλο πόλεμο και πρέπει να το καταλάβει ο Πούτιν. 

Θα ασχοληθούμε με τα εγκλήματα του, θα τον κυνηγήσουμε για όλα τα αδικήματα που έχει κάνει. Δεν έχεις ιδέα τι πρόκειται να πάθεις” είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να διαθέσουν ακόμη 30 εκατομμύρια βαρέλια αργού από τα στρατηγικά τους αποθέματα «εάν είναι απαραίτητο» για να σταθεροποιηθεί η αγορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με άλλες 30 χώρες για να αποδεσμευθούν 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματα σε όλο τον κόσμο. Η Αμερική θα ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, αποδεσμεύοντας (επιπλέον) 30 εκατομμύρια βαρέλια» από τα στρατηγικά αποθέματά της, είπε ο αρχηγός του κράτους απευθυνόμενος στα μέλη του Κογκρέσου κατά την πρώτη του ομιλία για την «κατάσταση της ένωσης». 

Ακόμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον είναι «έτοιμη να κάνει περισσότερα», εάν κρίνει πως είναι «απαραίτητο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 14 Μαΐου

Γεγονότα 1811: Η Παραγουάη κερδίζει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. 1900: Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι (τελειώνουν πέντε μήνες μετά). 1920: Ελληνικός Στρα...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...