Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Πλανήτης

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ αν δεν αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Δημοκρατικοί αιρετοί εξέφρασαν τις «σοβαρές ανησυχίες (τους) για τη διεξαγωγή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ως προς την εσκεμμένη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας» με επιστολή υπογεγραμμένη από 88 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιδόθηκε στον Λευκό Οίκο. Όπως αναφέρουν, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το Ισραήλ στις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας συνέβαλαν σε «ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου».

Πρέσινγκ από τους Δημοκρατικούς στον Μπάιντεν να πιέσει τον Νετανιάχου
Οι υπογράφοντες - αναμέσά τους μέλη των επιτροπών για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων - απαιτούν από τον Μπάιντεν να δώσει στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να καταλάβει πως κάθε εμπόδιο στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «θέτει σε κίνδυνο την επιλεξιμότητα» του Ισραήλ για τη χορήγηση περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας.

Διευκρινίζουν ωστόσο πως πρέπει να εξαιρεθεί από την ενδεχόμενη διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας υλικό προοριζόμενο για τα ισραηλινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, όπως ο Σιδηρούς Θόλος.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη χορήγηση χρηματοδότησης στο Ισραήλ για αμυντικούς σκοπούς που επιτρέπει να σώζονται ζωές», κατά το κείμενο.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, ο . Μπάιντεν δέχεται -μεσούσης της καμπάνιας επανεκλογής του στον Λευκό Οίκο - ολοένα πιο έντονα για την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την...

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Φόρτωση άρθρων...