Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του - «Αντίο Καβαλιέρε»

Το τελευταίο «αντίο» στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε η Ιταλία το απόγευμα. Η κηδεία έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ηγετών ξένων κρατών αλλά και χιλιάδων ανθρώπων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον «Καβαλιέρε».

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε στον καθεδρικό Ναό του Μιλάνου και 2.500 άνθρωποι τον χειροκροτούν όρθιοι για τελευταία φορά.
Η τελευταία του σύντροφος, Μάρτα Φασίνα, συντετριμμένη, δεν σταματά να κλαίει. Δίπλα, τα πέντε παιδιά του, εγγόνια και ο αδελφός του Πάολο, στέκονται μπροστά από το φέρετρο. Αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο.

Τον Μπερλουσκόνι αποχαιρέτησε και η πρώην σύζυγός του, Βερόνικα Λάριο.

Η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας βρέθηκε εκεί. Ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρωθυπουργός Τζώρτζια Μελόνι και όλο το υπουργικό συμβούλιο, συνοδοιπόροι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοί του.

Το παρών έδωσαν ξένοι ηγέτες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, και ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ αλ-Σουντανί.

Έξω από τον ναό, στην Piazza del Duomo, 15.000 άνθρωποι παρακολουθούν την κηδεία που μεταδίδεται από δύο τεράστιες οθόνες.

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν φίλαθλοι της Μίλαν, της ομάδας που επί περίπου 30 ολόκληρα χρόνια, ο Μπερλουσκόνι οδήγησε στον θρίαμβο.

Η σορός του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε από τη βίλα του στο Άρκορε. Κατά μήκος της διαδρομής προς τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, απλός κόσμος χειροκροτούσε τον «Καβαλιέρε» μέχρι το φέρετρο να φτάσει στο Ντουόμο.

Την ημέρα της κηδείας του δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που τον δείχνει φανερά καταβεβλημένο. Είναι η τελευταία φωτογραφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι σε ένα μπιστρό στο Μιλάνο, δύο ημέρες πριν μπει και πάλι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε. Συνοδευόμενος από τη Μάρτα μπήκε μέσα, παρήγγειλε μια γρανίτα, μίλησε για αρκετή ώρα με τον κόσμο και φωτογραφήθηκε με τον 7χρονο γιο του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποτεφρωθεί και θα τοποθετηθεί στο μαυσωλείο στη βίλα του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...