Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μπερλουσκόνι: Πώς θα μοιραστεί η αμύθητη περιουσία του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφήνει πίσω του μια οικονομική αυτοκρατορία που θα περάσει στο μεγαλύτερο μέρος της, στα χέρια των παιδιών του.

Η περιούσια του υπολογιζόταν πέρυσι ότι πλησιάζει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως μεταδίδει το Reutres, οι μετοχές των εταιρειών του εκτοξεύθηκαν με την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, τα δύο τρίτα μοιράζονται εξίσου στα πέντε παιδιά του: την αγαπημένη κόρη του Μαρίνα και τον γιο του Πιέρ Σίλβιο από τον πρώτο γάμο με την Ελβίρα νταλ Όλιο, και Μπάρμπαρα, Ελεονόρα και Λουίτζι από τον δεύτερο γάμο με τη Βερόνικα Λάριο.

Το υπόλοιπο ένα τρίτο διατίθεται με βάση τη διαθήκη του Μπερλουσκόνι. Όταν ανοιχτεί, ενδέχεται να υπάρξουν ανακατατάξεις σε κάποιες επιχειρήσεις.

Επίσης, ενδέχεται να αφήνει μέρος της περιουσίας του στην τελευταία σύντροφο της ζωής του, με την οποία δεν είχε κάνει νομικά έγκυρο γάμο, καθώς και σε άλλα άτομα.

Από τα συλλυπητήρια μηνύματα ξεχωρίζει εκείνο του πάπα Φραγκίσκου, που επίσης νοσηλεύεται και λέει ότι «θρηνεί την απώλεια ενός πρωταγωνιστή της ιταλικής πολιτικής ζωής, ο οποίος κατείχε δημόσια αξιώματα με ενεργητικό ταμπεραμέντο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Φόρτωση άρθρων...