Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

«Μάντης κακών» ο Μπιλ Γκέιτς: Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό– Υπάρχει κίνδυνος να μην έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα

Ο ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και ισχυρίστηκε πως ακόμα δεν τελειώσαμε, κρούοντας «καμπανάκι» για- ενδεχομένως- τα χειρότερα που έρχονται.

Πλανήτης

Την «Κασσάνδρα» θυμίζει ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates, ο οποίος σε νέα του πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας φαίνεται ιδιαίτερα ανήσυχος. Οι προβλέψεις του για το μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμα υπαρκτός κίνδυνος ενώ προειδοποιεί για τα χειρότερα.

Όπως είπε ο Μπίλ Γκέιτς, μιλώντας στους Financial Times ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, το ενδεχόμενο τα χειρότερα να είναι μπροστά μας δεν είναι αμελητέο, ενώ, προκειμένου να αποτραπεί μία νέα πανδημία, θα πρέπει να συσταθεί μία ομάδα διεθνών ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, η οποία θα παρακολουθεί και θα μπορεί να εντοπίσει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών.

Όπως λέει, ο κόσμος ακόμη δεν έχει τα χειρότερα από την πανδημία, εξηγώντας πως υπάρχει πιθανότητα που ξεπερνά το 5%, ο ιός να παρουσιάσει μια νέα μετάλλαξη, η οποία θα είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα. Υποστήριξε, ότι δεν θέλει να ακούγεται απαισιόδοξος όμως υπογράμμισε ότι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος που μπορεί να φέρει «έκρηξη» κρουσμάτων παγκοσμίως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προβλέψεις ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft. Την τελευταία φορά ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21. Μάλιστα, από το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία.

Στο βιβλίο που εξέδωσε την Τρίτη και αφορά την πανδημία, συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες που θα έχουν επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν και να βοηθήσουν σε έναν μελλοντικό κίνδυνο. Αυτό το σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μπορεί να στοιχίζει 1 δις δολάρια τον χρόνο.

Ο συναγερμός που σημάνει ο Γκέιτς, έρχεται λίγο μετά και τις προειδοποίησεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος έλεγε ότι πρέπει ο κόσμος να προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό και εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος αφού πολλές χώρες έχουν μειώσει τον αριθμό των τεστ και έτσι δεν παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν να εξασκούνται στρατιώτες στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Φόρτωση άρθρων...