Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπλίνκεν: Η Κίνα σκέπτεται να στείλει "όπλα" στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πλανήτης

Το Πεκίνο σκέπτεται να παράσχει "όπλα" στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει την επίθεσή της στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συναντήθηκε χθες Σάββατο με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

"Μιλήσαμε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία και τις ανησυχίες που έχουμε για το ότι η Κίνα σκέπτεται να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο CBS. Απαντώντας σε ερώτηση τι θα περιελάμβανε συγκεκριμένα αυτή, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: "Όπλα κυρίως".

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, μια συνάντηση την οποία η αμερικανική διπλωματία χαρακτήρισε "ειλικρινή και άμεση".

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για τις "συνέπειες και τα επακόλουθα" για την Κίνα αν προσφέρει "υλική υποστήριξη" στη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία ή τη βοηθήσει να διαφύγει τις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, συνοψίζοντας τη συνάντηση.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που ήταν παρούσα χθες στο Μόναχο, είχε επίσης θέσει εν αμφιβόλω τη δηλωμένη ουδετερότητα της Κίνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "ανησυχούν για το ότι το Πεκίνο εμβάθυνε τις σχέσεις του με τη Μόσχα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος", υπογράμμισε.

"Κάθε ενέργεια της Κίνας που αποσκοπεί να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ανταμειφθεί η επιθετικότητα, να συνεχιστεί η σφαγή και να υπονομευθεί περισσότερο η τάξη που βασίζεται σε κανόνες", προειδοποίησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξουδετερώθηκε δίκτυο ρωσικής προπαγάνδας που πλήρωνε Ευρωπαίους πολιτικούς

Στον πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας που φέρεται να διεξάγει η Ρωσία στην Ευρώπη για τον οποίο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες, αναφέρεται δη...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...