Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μπλίνκεν: «Η κρίση δεν έχει τελειώσει στη Ρωσία»

Πλανήτης

Η αναταραχή που προκλήθηκε στη Ρωσία από την πρωτοφανή αμφισβήτηση της εξουσίας του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από μαχητές του Βάγκνερ μπορεί να μην έχει τελειώσει, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ακόμα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είναι ένα εσωτερικό θέμα που ίσως και να συνεχιστεί για εβδομάδες ή και μήνες. «Δεν νομίζω πως έχουμε δει την τελευταία κίνηση και είναι πολύ νωρίς για να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους μαχητές της Wagner».

«Ο Πούτιν ήρθε αντιμέτωπος με μια πραγματική πρόκληση. Η σύντομη ανταρσία από τη Wagner κατέδειξε τα πραγματικά προβλήματα στο επιτελείο του Πούτιν. Εγείρονται επομένως σημαντικά ερωτήματα και διαφαίνονται οι πραγματικές αδυναμίες» πρόσθεσε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Ο Μπλίνκεν σε μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων δήλωσε ότι οι εντάσεις που οδήγησαν στην αποτυχημένη ανταρσία των δυνάμεων υπό την ηγεσία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν εξελίσσονται εδώ και μήνες και ότι η αναταραχή θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ακόμα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η απόφαση του Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία, προκάλεσε χάος στην ίδια του τη χώρα.

«Πριν από 16 μήνες, ο Πούτιν ήταν έτοιμος να εισβάλλει στην Ουκρανία και τώρα πρέπει να υπερασπιστεί την ίδια του τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε: «O Τζο Μπάιντεν δεν έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Πούτιν».

Σχετικά με την Ουκρανία, υπογράμμισε: «Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά και αμείλικτα στην Ουκρανία,

διασφαλίζοντας ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία», μιλώντας στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στην εκπομπή «This Week» του ABC: «Στο βαθμό που οι Ρώσοι είναι αφηρημένοι και διχασμένοι, αυτό μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την άσκηση της επιθετικής τους δίωξης κατά της Ουκρανίας».

Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ρωσική πυρηνική στάση άλλαξαν ως αποτέλεσμα της κρίσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...