Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Μπλόκο του TikTok στις ΗΠΑ: «Πωλητήριο ή αποκλεισμός της εφαρμογής» το τελεσίγραφο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πλανήτης
Tags: TikTok

Ένα νόμο που μπορεί να οδηγήσει στην απαγόρευση της πλατφόρμας TikTok στις ΗΠΑ, ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, με συντριπτική πλειοψηφία 360 ψήφων υπέρ και 58 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του Tik Tok, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του, κινεζικής καταγωγής, το πουλήσει.

Ειδικότερα, μέσα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο των 184 σελίδων υπάρχει μια διάταξη που ορίζει, ότι η κινεζική μητρική εταιρεία του Tik Tok, ονόματι ByteDance, θα πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στη δημοφιλή πλατφόρμα σε εταιρεία ή πρόσωπο με έδρα τις ΗΠΑ εντός ενός έτους. Εφόσον δε συμβεί αυτό, τότε το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση πέρασε από κοινού με την ψηφοφορία για τη χορήγηση πακέτου βοήθειεας 95 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αναγκαίο» το χτύπημα, στη Ράφα λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ - Ξεκινά επιχείρηση εκκένωσης

Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζει να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός. Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψ...

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (βίντεο)

Δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Riposte alimentaire συνελήφθησαν στη Γαλλία αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των Κατόπτρων του Ανακτόρου των Βερσαλλιών το περασμένο Σάββατο. ...

Φόρτωση άρθρων...