Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μπόρις Τζόνσον: Οι ρωσικές πράξεις στην Μπούκα μπορούν να χαρακτηριστούν γενοκτονία

Πλανήτης

Σε υψηλούς τόνους διατηρεί τη ρητορική του απέναντι στη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι οι πράξεις της Ρωσίας στην πόλη Μπούκα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γενοκτονία.

«Φοβάμαι, πώς όταν βλέπουμε όσα συνέβησαν στην Μπούκα, τα αποτελέσματα όσων έχει διαπράξει ο Πούτιν στην Ουκρανία και όσα γνωρίζουμε, για μένα δεν απέχουν πολύ από τη γενοκτονία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι η διεθνής κοινότητα, με τη Βρετανία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, θα προχωρήσει σε ακόμα σκληρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και του περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι «ήταν μεγάλος λάθος που έμεινε παγωμένο τόσο καιρό και είχαμε τόσο μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία στο ενεργειακό επίπεδο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...