Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μπούκα: Πτώματα τριών ανδρών με δεμένα τα χέρια βρέθηκαν θαμμένα κοντά στην πόλη

Πλανήτης

Τα πτώματα τριών ανδρών που βασανίστηκαν και πυροβολήθηκαν, βρέθηκαν σε έναν τάφο κοντά στην Μπούκα σήμερα Σάββατο, με τα χέρια και τα μάτια των θυμάτων δεμένα, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κιέβου.

«Τα θύματα βασανίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα (…) Στο τέλος, το καθένα από αυτά πυροβολήθηκε στον κρόταφο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου, ο Αντρί Νεμπίτοφ σε ανακοίνωσή του.

«Τα θύματα βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια τους, με ρούχα γύρω από τα πρόσωπά τους, ώστε να μην βλέπουν τίποτα και ορισμένα με τα στόματά τους φιμωμένα», πρόσθεσε.

Τα πτώματα αυτών των τριών ανδρών βρέθηκαν στο Μιρότσκι, ένα χωριό κοντά στην Μπούκα, την πόλη κοντά στο Κίεβο που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων του πολέμου στην Ουκρανία και στην οποία έχουν ανακαλυφθεί πολλά πτώματα αμάχων.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι κατακτητές προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη της βίας τους και έτσι πέταξαν τα πτώματα σε ένα λάκκο και τα έθαψαν», είπε ο Νεμπίτοφ.

Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν σφαγές μετά την ανακάλυψη δεκάδων πτωμάτων που φορούσαν πολιτικά ρούχα σε τοποθεσίες γύρω από το Κίεβο κατά την σύντομη κατοχή αυτών από τον ρωσικό στρατό.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος δέκα Ρώσων στρατιωτών που θεωρούνται ύποπτοι για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Μπούτσα. Ο γενικός εισαγγελέας ανέφερε μέσω του Twitter ότι στο στόχαστρο της έρευνας μπαίνουν δέκα στρατιώτες της 64ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, που ανήκει στην 35η στρατιά, «για βάναυση συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους και άλλες παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...