Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μπουρλά: 500 εκατ. χάπια Pfizer για τον κορωνοϊό μέσα στο 2022

Πλανήτης

Το οπλοστάσιο κατά του κορωνοϊού ενισχύεται καθώς μετά το εμβόλιο πλέον στο παιχνίδι μπαίνει και το αντιικό φάρμακο της Merck, το οποίο θα χορηγείται στη Μεγάλη Βρετανία. Νωρίτερα την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Pfizer ανέπτυξε ένα χάπι το οποίο μειώνει κατά 89% τις νοσηλείες αλλά και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στο CNN έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά:

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ -  Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer

Νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές.

ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΜΑΝ - Δημοσιογράφος CNN  

Πότε πιστεύετε ότι το χάπι θα εγκριθεί;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Θα υποβάλουμε αίτηση (για έγκριση) το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών (25/11).

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα χάπια τέτοιου είδους μπορείτε να παράγετε προσεχώς; Πότε θα δούμε την αγορά να γεμίζει με χάπια;
 
ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Αναμένουμε ότι θα παράξουμε 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο, το οποίο σημαίνει 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα θα έχουμε τον Ιανουάριο του 2022;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, αλλά το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ. άρα, ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια.

Δημοσιογράφος CNN

Δεν κάνετε πλέον δοκιμές, τις σταματήσατε, σωστά;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Στην πραγματικότητα σταματήσαμε τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες μαζί με τον κορωνοϊό.

Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022. Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από  COVID.

Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...