Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Νέα Κυβέρνηση στη Γαλλία: Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών

Πλανήτης

Νέα Κυβέρνηση σχηματίστηκε στη Γαλλία. Ο επικεφαλής του κόμματος του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε σήμερα υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο ημέρες.

Ο στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ και ο Στεφάν Σεζουρνέ είχαν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, αν και, όπως αναφέρει το Politico, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλέον χωρίσει. Η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής Δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Παραμένουν στην κυβέρνηση ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Ο 38χρονος Στεφάν Σεζουρνέ έγινε ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ την τιμή που μου έγινε. Είναι τεράστια. Θα είμαι πρόθυμος να μεταφέρω τη μοναδική φωνή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο», σχολίασε στον λογαριασμό του X.
Σε μια εποχή με ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, ο πρόεδρος Μακρόν εμπιστεύτηκε αυτό το ιδιαίτερα εκτεθειμένο ηγετικό πόστο σε έναν από τους πρώην συνεργάτες του από την εποχή του στο υπουργείο Οικονομίας, σημειώνει το BFMTV.

Ο Σεζουρνέ ήταν ακόμη πολιτικός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν ακόμη και πριν από την εκλογή του το 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο ευρωβουλευτής σήμερα Σεζουρνέ θα παραμείνει επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Φόρτωση άρθρων...