Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νέα ρωσικά αντίποινα κατά δυτικών ΜΜΕ: Η Μόσχα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Euronews

Πλανήτης

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης μπλόκαρε σήμερα την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού Euronews.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Roskomnadzor μπλόκαρε την ιστοσελίδα του καναλιού euronews.com και τη ρωσική του έκδοση ru.euronews.com κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας. Ο λόγος για αυτόν τον αποκλεισμό δεν διευκρινίστηκε.

Από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές ενίσχυσαν σημαντικά τον έλεγχο στις πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω διαδικτύου, ένας από τους τελευταίους χώρους ελεύθερης έκφρασης στη χώρα.

Σε πολλά ρωσικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση και τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram χαρακτηρίστηκαν "εξτρεμιστικά" από δικαστήριο της Μόσχας τη Δευτέρα. Η πρόσβαση στο Twitter επίσης περιορίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Roskomnadzor κατηγόρησε την Google και την υπηρεσία βίντεο του αμερικανικού κολοσσού, το YouTube, για "τρομοκρατικές" δραστηριότητες, πρώτο στάδιο προς έναν πιθανό αποκλεισμό.

Οι αρχές εισήγαγαν παράλληλα στις αρχές Μαρτίου δύο νέα ποινικά αδικήματα: το ένα για τη μετάδοση πληροφοριών που "δυσφημούν" τον ρωσικό στρατό, και το άλλο για τη μετάδοση "ψευδών" πληροφοριών για τα ρωσικά στρατεύματα.

Αυτό το τελευταίο αδίκημα προβλέπει ποινές που φθάνουν έως 15 χρόνια κάθειρξης και ανησυχεί κυρίως τους διαφωνούντες και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, που φοβούνται διώξεις για οποιαδήποτε καταγγελία της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Φόρτωση άρθρων...