Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νέα Υόρκη: Μαχαίρωσαν τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρουσντί (Video&Photos)

Επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό δέχτηκε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί στις ΗΠΑ. Εναντίον του συγγραφέα έχει εκδοθεί φετφά από φανατικούς ισλαμιστές γιατί το έργο του θεωρείται ότι βλασφημεί την ισλαμική θρησκεία.

Ο Σαλμάν Ρουσντί θα μιλούσε την Παρασκευή σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Τσοτόκουα, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Μπάφαλο, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο δράστης της επίθεσης όρμησε στη σκηνή την ώρα που παρουσίαζαν του Ρουσντί και είτε του έδωσε γροθιά είτε τον μαχαίρωσε.

Ο συγγραφέας έπεσε στο έδαφος και ο δράστης ακινητοποιήθηκε, ενώ αργότερα συνελήφθη.

Ο Ρουσντί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ακόμα γνωστή. Μαρτυρίες και οπτικό υλικό τον δείχνουν ξαπλωμένο στη σκηνή.

Ο 75χρονος Ρουσντί, που έχει γεννηθεί στην Ινδία, κατά καιρούς δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Το βιβλίο «Σατανικοί Στίχοι» είναι απαγορευμένο στο Ιράν από το 1988. Έναν χρόνο αργότερα ο Αγιατολάχ Χομεϊνί εξέδωσε τον φετφά που καλούσε στον θάνατο του Ρουσντί. Επίσης, είχε επικηρυχθεί για περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η Κυβέρνηση του Ιράν έχει λάβει τις αποστάσεις της από τον διάταγμα, αν και τα αισθήματα κατά του συγγραφέα παραμένουν εχθρικά.

Δείτε βίντεο από την επίθεση:

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά του Ρουσντί με ελικόπτερο:

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία επιτέθηκε σε οκτώ ρωσικές περιφέρειες με δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Σε οκτώ ρωσικές περιφέρειες με δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) μεγάλου βεληνεκούς επιτέθηκε νωρίς σήμερα η Ουκρανία, προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε μια αποθήκη καυσ...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Φόρτωση άρθρων...