Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών

«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι».

Πλανήτης

Νέες απειλές για χρήση πυρηνικών εκτόξευσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ερώτηση για το αν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει γίνει παρωχημένο, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε: «Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν».

«Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο»

«Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε: «Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο».

«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία» είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Η Ουκρανία έχασε πάνω από 90.000 άτομα από την έναρξη της αντεπίθεσης». Δήλωσε ότι η Ρωσία, «η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση», δεν έχει ανάγκη να πάρει εδάφη από την Ουκρανία.

«Δεν ήταν ιμπεριαλιστική ή εδαφική η σύγκρουση»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι «η Δύση δημιουργεί “νέο σιδηρούν παραπέτασμα” με τη Ρωσία».
Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επομένως «ιμπεριαλιστική ή εδαφική», αλλά αφορούσε την παγκόσμια τάξη και ότι η Δύση, η οποία «είχε χάσει την ηγεμονική της δύναμη και χρειαζόταν πάντα έναν εχθρό, είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές που θα συμφωνηθούν με συναίνεση», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα έτοιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με υπερθέαμα στον Σηκουάνα – Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η φαντασμαγορική εκδήλωση Π...

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

Σαν σήμερα - 26 Ιουλίου

Γεγονότα 1788: Η Νέα Υόρκη γίνεται η 11η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, επικυρώνοντας το αμερικάνικο σύνταγμα. 1908: Ιδρύεται στην Ουάσιγκτον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνώ...

Φόρτωση άρθρων...