Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Νέες κυρώσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Χαμάς από ΗΠΑ και Βρετανία

Πλανήτης

Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων που συνδέονται με τη Χαμάς και την ισλαμική τρομοκρατία επέβαλαν τη Δευτέρα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, εκτός από τα πρόσωπα που συνδέονται με τη Χαμάς, στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνεται και ένα άτομο που σχετίζεται με τις ιρακινές αερογραμμές χαμηλού κόστος Fly Baghdad.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις σε βάρος προσώπων που συνδέονται με την ισλαμική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων χρηματοδοτών και ηγετικών στελεχών της, βάσει του καθεστώτος κυρώσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, τα μέτρα θα βοηθήσουν να διακοπεί η χρηματοδότηση της Χαμάς και από το Ιράν, ενώ επισημαίνεται πως η απόφαση ελήφθη σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης κυρώσεις σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Επισημαίνεται πως οι βρετανικές κυρώσεις στοχεύουν κυρίως τον Ζουχέιρ Σάμλαχ, γνωστό ως «κύριο ανταλλακτήριο χρημάτων» της Χαμάς και βασικό πρόσωπο που ενεπλάκη στη μετάβαση της οργάνωσης προς τα κρυπτονομίσματα. Ο Σαμλάχ βοήθησε στη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από το Ιράν στη Χαμάς ενόψει των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου κατά του νοτίου Ισραήλ, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι κυρώσεις αυτές στέλνουν σαφές μήνυμα στη Χαμάς. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι μας είμαστε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούν αυτοί που χρηματοδοτούν τρομοκρατικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Φόρτωση άρθρων...