Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νεκρός ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» - Ορίστηκε διάδοχος (Video)

Πλανήτης

Νεκρός έπεσε ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού αλ-Χασάν αλ-Χασέμι αλ Κουραΐσί. Αυτό ανακοίνωσε η τρομοκρατική οργάνωση με ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Η οργάνωση επέλεξε τον Abu al-Hussein al-Husseini al-Quraishi για να τον αντικαταστήσει». Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτος είπε ότι ο Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi σκοτώθηκε ενώ «πολεμούσε τους εχθρούς του Θεού», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο νέος ηγέτης

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi ως νέο ηγέτη του τον Μάρτιο μετά τοn θάνατο του προκατόχου του Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi. Ο τελευταίος Κουραΐσί ήταν αδελφός του πρώην χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με δύο ιρακινούς αξιωματούχους.

Τόσο ο Κουραΐσί, όσο και ο Μπαγκντάντι πέθαναν ανατινάζοντας τον εαυτό τους και τα μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια επιδρομών των ΗΠΑ στα κρησφύγετά τους στη βόρεια Συρία.

Η οργάνωση

Το Ισλαμικό Κράτος αναδύθηκε από το χάος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία την περασμένη δεκαετία και κατέλαβε τεράστιες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας το 2014. Ο Μπαγκντάντι κήρυξε Ισλαμικό χαλιφάτο από ένα τζαμί στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ εκείνο το έτος και αυτοανακηρύχτηκε χαλίφης όλων μουσουλμάνοι.

Η βάναυση κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους, κατά την οποία σκότωσε και εκτέλεσε χιλιάδες ανθρώπους στο όνομα της στενής ερμηνείας του Ισλάμ, έλαβε τέλος στη Μοσούλη όταν οι ιρακινές και διεθνείς δυνάμεις νίκησαν την ομάδα το 2017.

Οι εναπομείναντες χιλιάδες μαχητές της έχουν κρυφτεί τα τελευταία χρόνια ως επί το πλείστον σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να πραγματοποιούν σημαντικές επιθέσεις τύπου ανταρτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φόρτωση άρθρων...