Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Νέο σόου Τραμπ στο δικαστήριο μετά τη νέα σύλληψή του

Πλανήτης

Σε σόου μετέτρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ την εμφάνισή του σε δικαστήριο της Φλόριντα, όπου δήλωσε αθώος για τις βαριές κατηγορίες ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. H υπόθεση δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με ισχυρή συνοδεία και τηλεοπτικές κάμερες από ελικόπτερα να καταγράφουν την πορεία του, πήγε ο Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο του Μαϊάμι, όπου είχαν συγκεντρωθεί φανατικοί φίλοι για να τον αποθεώσουν και ορκισμένοι εχθροί για να τον αποδοκιμάσουν.

Όμως το σόου ήταν μέχρι εκεί. Ο δικαστής επέτρεψε μόνο σε σκιτσογράφους να παραστούν στην ακρόαση. Πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, όμως δεν του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε αθώος για τις 37 βαριές κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας για τα απόρρητα έγραφα εθνικής ασφάλειας που είχε αποθηκεύσει στη βίλα του.

Και πριν φύγει από το Μαϊάμι, σταμάτησε σε ένα κουβανέζικο εστιατόριο όπου φανατικοί οπαδοί του είχαν ετοιμάσει πάρτι γενεθλίων.
«Ωραία γενέθλια. Έχουμε μια κυβέρνηση εκτός ελέγχου», είπε ο Αμερικανός πολιτικός και επιχειρηματίας.

«Πολιτική δίωξη»

Η δήλωση του 77χρονου Τραμπ καλύφθηκε από τις ευχές και το τραγούδι, όμως επανήλθε δριμύτερος λίγο αργότερα από το Νιου Τζέρσεϋ, καταγγέλλοντας ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι οι αντίπαλοί του θέλουν να τον καταδικάσουν σε 400 χρόνια φυλακή και να τον βγάλουν από την πολιτική.

Ισχυρίσθηκε ότι δεν παραβίασε τον νόμο, ότι πολλά από τα κιβώτια στην έπαυλή του είχαν προσωπικά αντικείμενα, όχι απόρρητα και απείλησε πως όταν κερδίσει τις εκλογές θα πάρει τη ρεβάνς.

«Θα διορίσω έναν αληθινό εισαγγελέα που θα καταδιώξει τον πιο διεφθαρμένο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, τον Τζο Μπάιντεν, και όλη την εγκληματική φαμίλια Μπάιντεν. Θα ορίσω ειδικό εισαγγελέα για όλους αυτούς που καταστρέφουν τις εκλογές μας, τα σύνορά μας, τη χώρα μας».
Πάντως, η ομοσπονδιακή δικαστής που εποπτεύει την υπόθεση, έχει διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ Αμερικανοί αναλυτές λένε ότι μια δίκη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...