Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέο βίντεο των Ισραηλινών: Υποστηρίζουν ότι είναι η στιγμή που πύραυλος πλήττει το νοσοκομείο στη Γάζα

Συνεχίζεται η διαμάχη για την πατρότητα του πλήγματος στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, στην Γάζα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ, όταν πύραυλος έπληξε το κτίριο στο οποίο είχαν σπεύσει χιλιάδες άτομα για να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Ακόμα και σήμερα εκφράζονται φόβοι ότι στα συντρίμμια του νοσοκομείου είναι θαμμένα δεκάδες άτομα. Από το βράδυ της Τρίτης το Ισραήλ υποστηρίζει ότι δεν έχει στόχο το συγκεκριμένο νοσοκομείο και ότι οι έρευνες που κάνει δείχνουν ότι το βλήμα που έπεσε στο νοσοκομείο προήλθε από την Γάζα.

Σήμερα οι Ισραηλινοί έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από σταθερή κάμερα που σύμφωνα με το Κανάλι 12 του Ισραήλ το οποίο έχει το βίντεο, καταγράφει ένα στατικό πλάνο, στο οποίο φαίνεται τόσο το σημείο εκτόξευσης του πυραύλου όσο και το πλήγμα στο νοσοκομείο.

Η κάμερα είναι στην πόλη Νετιβότ και «βλέπει» στην λωρίδα της Γάζας. Η καταγραφή στις 18.59 το απόγευμα δείχνει ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας να εκτοξεύονται προς το νοσοκομείο. Στο βίντεο είναι σημειωμένες με δύο βέλη, δύο τοποθεσίες. Το αριστερό βέλος δείχνει το σημείο από το οποίο εκτοξεύονται οι ρουκέτες και το δεξιό βέλος δείχνει την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Το κανάλι 12 υποστηρίζει ότι το σημείο από το οποίο εκτοξεύονταν οι ρουκέτες είναι υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και αυτή ευθύνεται για το αποτρόπαιο πλήγμα.

Μετά από το βίντεο αυτό και η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε ανάρτηση με την οποία αποδίδει το λουτρό αίματος στο νοσοκομείο στην οργάνωση Ισλμικός Τζιχάντ (Ισλαμικός Ιερός Πόλεμος).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...