Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Νετανιάχου: Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου - Στόχος η πλήρης ήττα του εχθρού

Πλανήτης

Σε δηλώσεις προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο «υπέρτατος στόχος» του πολέμου είναι να διασφαλιστεί η ύπαρξη του Ισραήλ, λέει ο Νετανιάχου.

Χθες, τα στρατεύματα εισήλθαν στη Γάζα από τις «πύλες του κακού», λέει.

Ο «υπέρτατος» στόχος της επιχείρησης είναι «η πλήρης ήττα του δολοφονικού εχθρού και η εγγύηση της ύπαρξής μας [ως κράτους]».

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Οι εκκλήσεις μας είναι πολύ σαφείς - να καταστρέψουμε τη στρατιωτική και κυβερνητική ικανότητα της Χαμάς και να επιστρέψουν τα θύματα στα σπίτια τους», είπε.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο να διασφαλίσει ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένα κράτος αντιμετωπίζει δύο επιλογές - να υπάρχει ή να πάψει [να υπάρχει]».

Το Ισραήλ κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων, πρόσθεσε, και κατηγόρησε τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, που στέκονται στο πλευρό της χώρας του.

«Καλούμε τον άμαχο πληθυσμό, παρακαλώ πηγαίνετε στην ασφαλή περιοχή στους δρόμους», λέει ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να εκκενώσουν τη βόρεια περιοχή της λωρίδας καθώς το Ισραήλ επεκτείνει την παρουσία του στο έδαφος.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συμμάχους του Ισραήλ, λέγοντας: «Αν το Ισραήλ δεν κερδίσει σήμερα, θα είναι ο επόμενος στον άξονα του κακού… Αυτή είναι η αρχή του πολέμου», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος μέσα στη Γάζα θα είναι μακρύς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

«Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος ανεξαρτησίας μας. Θα σώσουμε τη χώρα μας. Θα πολεμήσουμε στον αέρα, στο έδαφος και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», είπε.

«Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου… στο όνομά σας και στο όνομα όλων», πρόσθεσε.

Μαζί με τον Νετανιάχου, στην ενημέρωση συμμετέχουν και ο Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε τα ΜΜΕ καθώς οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σλοβακία η απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ρόμπερτ Φίτσο φέρει τρία τραύματα ...

Φόρτωση άρθρων...