Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ θα κάνει «το λάθος της ζωής της» αν ξεκινήσει πόλεμο - Ασύλληπτα τα ισραηλινά αντίποινα στο Λίβανο

Εκκενώνονται επιπλέον 14 χωριά στη μεθόριο Ισραήλ – Λιβάνου

Η Χεζμπολάχ θα κάνει «το λάθος της ζωής της» αν ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιθεωρώντας τις ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο ισραήλκοντά στη μεθόριο με το Λίβανο.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με “ασύλληπτο” μέγεθος, που θα προκαλέσουν “καταστροφή” στο Λίβανο,

Το Ιράν που φέρεται να υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, προειδοποίησε νωρίτερα ότι η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου.

«Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα κερδίσει τίποτα, αλλά πρόκειται να χάσει πολλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους.

«Η Χεζμπολάχ παίζει ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Κλιμακώνουν την κατάσταση. Βλέπουμε όλο και περισσότερες επιθέσεις κάθε μέρα.

«Είναι πραγματικά το λιβανικό κράτος διατεθειμένο να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχει απομείνει από την ευημερία και τη λιβανική κυριαρχία για χάρη των τρομοκρατών στη Γάζα;» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής αυτό το Σαββατοκύριακο, διασυνοριακές επιθέσεις έχουν σκοτώσει έξι μαχητές της Χεζμπολάχ και ένα μέλος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στον Λίβανο , ενώ τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από αντιαρματικά πυρά της Χεζμπολάχ. 

Εκκενώνονται επιπλέον 14 χωριά στη μεθόριο Ισραήλ – Λιβάνου

Η ένταση στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οξύνθηκε περαιτέρω χθες Σάββατο μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν έξι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο από την πλευρά του για τον θάνατο ενός μέλους του.

Από την ισραηλινή πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Εξάλλου δύο Ταϊλανδοί εργάτες γης επίσης τραυματίστηκαν.Η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά από τον οποίο κινδυνεύει να χάσει πολλά», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η πρώτη σε 20 χρόνια αεροπορική επιδρομή F -16 στη Δ. ‘Οχθη

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ένα τζαμί ως «τρομοκρατικό κρησφύγετο».

Αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το τέμενος Al-Ansar.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε εάν έγινε με αεροπλάνο, ελικόπτερο ή drone κ επίθεση στην Τζενίν , αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για μαχητικό αεροσκάφος.

Σε σκηνικό χάους η δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ενώ επιθεωρείται πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αλλά και ανθρωπιστικές πηγές στη Ράφα.

Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι όροι που έθεσε το Ισραήλ είναι να μην έχει τον έλεγχο της βοήθειας η Χαμάς και να μην μεταφερθούν καύσιμα στη Γάζα, τα οποία ωστόσο αναμένουν πέντε νοσοκομείαπου δεν λειτουργούν λόγω διακοπής ηλεκτρικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Φόρτωση άρθρων...