Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

New York Times: Το Ισραήλ σκέφτεται συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων

Πλανήτης

Η Kυβέρνηση του Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Χαμάς προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι που απήχθησαν μετά την επίθεση των τρομοκρατών στο φεστιβάλ μουσικής σε πόλη του Ισραήλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Την ίδια ώρα, οι Times of Israel αναφέρουν ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φέρονται να επιβεβαιώνουν την πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων.

Και τα τρία μεγάλα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούνται υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος επιβεβαιώνει αναφορές για σημαντική πρόοδο όσον αφορά στη συμφωνία για την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων που κρατούνται σήμερα στη Γάζα, με αρκετές από τις αναφορές να μιλούν για έως και 100 αιχμαλώτους που προβλέπεται να απελευθερωθούν.

Ωστόσο, τέτοιες αναφορές έχουν γίνει συχνές τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την όποια τελική απελευθέρωση των ομήρων.

Κανένας όμηρος δεν έχει απελευθερωθεί από τότε που ένα ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο στις 20 Οκτωβρίου και ακολούθησε ένας άλλος στις 22 Οκτωβρίου. Και κανένας όμηρος δεν έχει απελευθερωθεί από τότε που οι IDF ξεκίνησαν την χερσαία εισβολή τους στις 27 Οκτωβρίου.

Ορισμένοι αναλυτές αναγνωρίζουν ότι όσο περισσότερο συζητούνται τέτοιες συμφωνίες στον Τύπο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εξελιχθούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...