Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ο δράστης του μακελειού πυροβόλησε τα θύματα και αυτοκτόνησε μόλις έφτασε η Αστυνομία - «Πάντα ήθελα να σκοτώνω»

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Τσεχίας.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος, αυτοπυροβολήθηκε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με αναφορές. Ο δράστης φέρεται να είναι ο David Kozak. 

Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, μερικοί φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στην προεξοχή, ωστόσο ένα από τα κορίτσια δεν μπορούσε να κρατηθεί και έπεσε, με αποτέλεσμα να γίνει το ενδέκατο θύμα της επίθεσης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Μακελειό στην Τσεχία

 

Πυροβολισμοί στην Πράγα

«Πάντα ήθελα να σκοτώνω»

Σε ένα μήνυμα που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα της Τσεχίας, ο δράστης φέρεται να είχε προαναγγείλει την επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. 
Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα» φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Πυροβολισμοί στην Πράγα

Πώς έγινε η επίθεση

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας.

Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη. «Όλο το κτίριο εκκενώθηκε και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Μακελειό στην Τσεχία

«Μην πάτε πουθενά»

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην Πράγα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Φόρτωση άρθρων...