Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Μπορέλ κάλεσε Ισραήλ και Παλαιστίνη στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριγιάντ αλ Μάλικι, έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην  ευρύτερη περιοχή.

Αυτό ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα. 

Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...