Δριμεία επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για αντισημιτισμό, καταστολή πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, στήριξη της Χαμάς και κατοχή τμήματος της Κύπρου.
Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να επεκτείνει, όπως υποστηρίζει η ισραηλινή πλευρά, την επιθετική του πολιτική απέναντι στο Ισραήλ και στη Συρία, με το γραφείο του πρωθυπουργού να διαμηνύει ότι το Ισραήλ «δεν θα το ανεχθεί».
Η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτήρισε «αξιολύπητη» την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να εκφοβίσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου:
«Ο Ερντογάν είναι ένας αντισημιτικός δικτάτορας που έχει σφαγιάσει Κούρδους, φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς, καταλαμβάνει το μισό της Κύπρου και φυλακίζει αριθμό-ρεκόρ δημοσιογράφων και πολιτικών που του αντιτίθενται. Τώρα επιδιώκει να επεκτείνει την επιθετικότητά του εναντίον του Ισραήλ στη Συρία.
Το Ισραήλ δεν θα το ανεχτεί. Η αξιολύπητη προσπάθεια του Ερντογάν να εκφοβίσει τους ηγέτες και τους στρατιώτες του Ισραήλ, της μοναδικής αληθινής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, δεν θα οδηγήσει πουθενά».
The Prime Minister's Office:
Erdoğan is an antisemitic dictator who has massacred Kurds, harbors Hamas terrorists, occupies half of Cyprus, and jails record numbers of journalists and politicians who oppose him. He now seeks to extend his aggression against Israel into Syria.…— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) August 21, 2026
Καιρός: Το 2027 θα είναι το πιο θερμό έτος στην ιστορία - Έρχεται το ισχυρότερο Super El Nino εδώ 100 χρόνια
Η Μελάνια επέστρεψε στο πλευρό του Τραμπ εν μέσω φημών: «Άκουσα ότι σας έλειψα»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις