Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020

Πλανήτης

Φορολογικός έλεγχος στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως ο Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, όπως αποκαλύφθηκε, δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ παρουσίασε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων έξι ετών του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι φορολογικές δηλώσεις του τέως προέδρου από το 2015 έως το 2020 ελήφθησαν από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από παρατεταμένη νομική διαμάχη, αναφέρουν οι «New York Times».

Η Επιτροπή ψήφισε την περασμένη εβδομάδα υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών δηλώσεων του τέως προέδρου των ΗΠΑ, αλλά η κοινοποίησή τους καθυστέρησε για να διαγραφούν πρώτα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης του Τραμπ και της συζύγου του, Μελάνια.

Έκθεση του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα έδειξε ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος το 2020, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο που ήταν στον Λευκό Οίκο.

Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του ο κύριος Τραμπ πλήρωσε το ποσό των 750 δολαρίων σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και ανέφερε ζημίες ύψους 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2015 έως το 2020 Ντόναλντ και Μελάνια ανέφεραν μηδενικό εισόδημα και κατέβαλαν μικρό ή καθόλου φόρο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι κατά τα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε το ποσό του 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, αλλά δεν πλήρωσε φόρο για το 2020, καθώς το εισόδημά του μειώθηκε και οι απώλειές του αυξήθηκαν.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων απέτυχε να πραγματοποιήσει υποχρεωτικούς ελέγχους του Τραμπ κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

Κοινοποιώντας τα αυστηρά φυλασσόμενα έγγραφα ύστερα από χρόνια νομικής διαμάχης και εικασιών για την περιουσία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και τις οικονομικές του συναλλαγές, οι «New York Times» σχολιάζει ότι οι φορολογικές του δηλώσεις έγιναν γνωστές δέκα ημέρες αφότου η Επιτροπή των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δημοσίευσε δύο εκθέσεις σχετικά με τους φόρους του. 

Και όλα αυτά στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που διενεργεί υποχρεωτικούς ελέγχους σε προέδρους εν ενεργεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Νέες βίαιες συγκρούσεις – Από το συνταξιοδοτικό σε διαμαρτυρία για το νερό

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη δυτική Γαλλία, ενώ παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον απόηχο των πανεθνικών κινητοποίησεων ενάντια στο συνταξιοδοτικό που οδήγησαν και στην ακύρωση τη...

Στη Ζαπορίζια την προσεχή εβδομάδα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη νοτιοανα...

Φόρτωση άρθρων...