Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020

Πλανήτης

Φορολογικός έλεγχος στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως ο Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, όπως αποκαλύφθηκε, δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ παρουσίασε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων έξι ετών του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι φορολογικές δηλώσεις του τέως προέδρου από το 2015 έως το 2020 ελήφθησαν από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από παρατεταμένη νομική διαμάχη, αναφέρουν οι «New York Times».

Η Επιτροπή ψήφισε την περασμένη εβδομάδα υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών δηλώσεων του τέως προέδρου των ΗΠΑ, αλλά η κοινοποίησή τους καθυστέρησε για να διαγραφούν πρώτα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης του Τραμπ και της συζύγου του, Μελάνια.

Έκθεση του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα έδειξε ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος το 2020, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο που ήταν στον Λευκό Οίκο.

Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του ο κύριος Τραμπ πλήρωσε το ποσό των 750 δολαρίων σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και ανέφερε ζημίες ύψους 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2015 έως το 2020 Ντόναλντ και Μελάνια ανέφεραν μηδενικό εισόδημα και κατέβαλαν μικρό ή καθόλου φόρο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι κατά τα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε το ποσό του 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, αλλά δεν πλήρωσε φόρο για το 2020, καθώς το εισόδημά του μειώθηκε και οι απώλειές του αυξήθηκαν.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων απέτυχε να πραγματοποιήσει υποχρεωτικούς ελέγχους του Τραμπ κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

Κοινοποιώντας τα αυστηρά φυλασσόμενα έγγραφα ύστερα από χρόνια νομικής διαμάχης και εικασιών για την περιουσία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και τις οικονομικές του συναλλαγές, οι «New York Times» σχολιάζει ότι οι φορολογικές του δηλώσεις έγιναν γνωστές δέκα ημέρες αφότου η Επιτροπή των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δημοσίευσε δύο εκθέσεις σχετικά με τους φόρους του. 

Και όλα αυτά στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που διενεργεί υποχρεωτικούς ελέγχους σε προέδρους εν ενεργεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...