Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ έλαβε εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης

Πλανήτης

Εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης έλαβε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Ισπανός πολιτικός δήλωσε σήμερα πως θα ξεκινήσει συναντήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας που όχι μόνο θα εξασφαλίσει μια κυβέρνηση υπό τους σοσιαλιστές αλλά και θα διαρκέσει μια πλήρη τετραετή θητεία.

«Είμαι έτοιμος να εργαστώ για να σχηματίσω το ταχύτερο δυνατό μια προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού με αρκετή υποστήριξη ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ στους δημοσιογράφους αφού ο βασιλιάς Φίλιππος του ανέθεσε την εντολή να επιδιώξει την εκλογή του από την κάτω Βουλή.

Προκειμένου να φθάσει το όριο των ψήφων που απαιτούνται ώστε να παραμείνει στον θώκο, ο Σάντσεθ θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει την υποστήριξη καταλανικών και βασκικών κομμάτων, ορισμένα από τα οποία επιδιώκουν την ανεξαρτησία της περιφέρειάς τους από τη Μαδρίτη. Μία από τις απαιτήσεις που διατύπωσε δημόσια το σκληροπυρηνικό Junts per Catalunya είναι μια γενική αμνηστία για τους Καταλανούς αυτονομιστές που είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για την αποτυχημένη προσπάθεια της περιφέρειας να αποκτήσει την ανεξαρτησία της το 2017.

Η σειρά του Σάντσεθ ήρθε αφού ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος δεν κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός. 

Στις βουλευτικές Εκλογές που διεξήχθησαν στις 23 Ιουλίου που δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ κέρδισε λιγότερες έδρες από το Λαϊκό Κόμμα του Φεϊχό. Αν κανένας υποψήφιος δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα πρέπει να διεξαχθούν νέες Eκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...