Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

O Πούτιν σε πανικό - Τα βάζει με όλους και με όλα - Καρατομεί κατασκόπους - Στη φυλακή ανώτερος αξιωματικός

Σε... αλχημείες προβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχωρώντας σε εκκαθαρίσεις στις τάξεις των υπηρεσιών ασφαλείας. Έχοντας χάσει σημαντική στρατιωτική δύναμη και με το πλάνο εισβολής στην Ουκρανία να μην προχωρά όπως θα περίμενε, διέταξε την προφυλάκιση κορυφαίου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών.

Ο 68χρονος συνταγματάρχης, Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε προηγουμένως τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι του.

Στην πορεία, εστάλη στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Lefortovo, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν - όταν τελεστεί η δίκη - να έρθει αντιμέτωπος με βαριά ποινή για ζητήματα παραβίασης εχεμύθειας.

Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως προειδοποίηση από τον Πούτιν προς άλλους στρατηγούς που θα σηκώσουν το φορτίο των σημαντικών απωλειών στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Μπεσέντα είχε, πριν από τη φυλάκισή του, ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Το τελευταίο διάστημα, ο Πούτιν εξαπολύει απειλές προς τους κατασκόπους του που δεν έχουν επιτύχει, όπως ο Ρώσος πρόεδρος σχεδίαζε, την επιθυμητή εισβολή. Στο στόχαστρο του Πούτιν έχει βρεθεί και ο στρατηγός Ανατόλι Μπολούκ που έχει τεθεί υπο περιορισμό στο σπίτι του.

Τελικά, η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που οι στρατηγοί μετέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο... Οι Ουκρανοί δεν υποδέχθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα αλλά επέδειξαν σθεναρή αντίσταση.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Πεσκόφ, λέγοντας ακόμη: «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

ΗΠΑ: Στενός συνεργάτης του Τραμπ παραδέχτηκε ότι πλήρωσε τη Στόρμι Ντάνιελς εκ μέρους του

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου για μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τότε...

Φόρτωση άρθρων...